Σε εξέλιξη η μεταφορά των μεταναστών

Σε εξέλιξη η μεταφορά των μεταναστών

Σε πλήρη εξέλιξη είναι, στην Παλαιόχωρα Χανίων, η επιχείρηση μεταφοράς στη στεριά των 331 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε μικρό σκάφος ανοικτά της Κρήτης.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η επιχείρηση για τη μεταφορά στη στεριά των 331 μεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κρήτης, μέσα σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος 32 μέτρων το οποίο και εξέπεμψε SOS.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών οι 331 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο δεξαμενόπλοιο «OLYMPIC FAITH» που νωρίς το πρωί έφτασε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου μεγέθους του πλοίου δεν ήταν δυνατόν να « δέσει» στο λιμάνι και η αποβίβαση των μεταναστών στα Χανιά αποφασίστηκε να γίνει με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και με τρία αλιευτικά σκάφη, τα οποία έχουν κληθεί για να συνδράμουν.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών στη στεριά θα οδηγηθούν με λεωφορεία στα Χανιά, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία πιστοποίησής τους, ενώ ο κρατικός μηχανισμός και εθελοντές είναι ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους μετανάστες.

Οι μετανάστες θα βρουν προσωρινή στέγη σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αγιάς, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού τους ήταν αδύνατον να βρεθεί ανάλογος χώρος στην Παλαιόχωρα.

Ο συντονισμός της δράσης των τοπικών αρχών και φορέων ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων.

 

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ