• Μετά μουσικής το διευρυμένο ωράριο

  6:38 μμ, Δευτέρα 31 Μάρ 2014 6:38 μμ, Δευτέρα 31 Μάρ 2014

  Μετά μουσικής το διευρυμένο ωράριο

  Με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, εγκαινιάζεται η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, από αύριο σε 33 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

  Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου, αλλά και στη Δήλο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Σαντορίνη, το Ηράκλειο και το Λασίθι ξεκινάει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων, συμβολίζοντας έτσι την καινούργια αρχή.

  Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά την σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής σημασίας και η αναβάθμιση αφορά πάνω από όλα στο νέο ωράριο λειτουργίας. Οι χώροι αυτοί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, στην αποκορύφωση της τουριστικής κίνησης, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00. Η αναβάθμιση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ωράριο, επίσης ενισχύεται το προσωπικό και θα προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τα πωλητήρια, να διευρύνουμε τα πωλητήρια, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα αναψυκτήρια, να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την προσβασιμότητα, να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και γενικά να παρουσιάσουμε μια κατάσταση σαφώς καλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα».

  Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε, ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως όλα θα λειτουργήσουν άψογα αύριο και ότι πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα από την μία μέρα στην άλλη και σημείωσε, ότι έχουν προσληφθεί 1122 εποχικοί υπάλληλοι και πρόκειται να προσληφθούν άλλοι 500 έως τον Μάιο, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και ότι στόχος είναι, το πιλοτικό πρόγραμμα να επεκταθεί σε πολλούς περισσότερους χώρους και κυρίως να μονιμοποιηθεί.

  Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τόνισε, ότι: «Θέλουμε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας να παραμείνουν και αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης, υπό δημόσιο έλεγχο και από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους νόμιμη και θεμιτή συνεργασία και συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

  Ενήμερος για τα προβλήματα που παρουσιάζουν, η προσβασιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους, οι χώροι υγιεινής, τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια, όπως στην περίπτωση του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, τόνισε, ότι καταγράφονται όλα και σταδιακά θα βελτιώνονται. Επίσης μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού είπε, ότι «έχει υπογραφεί σύμβαση ώστε να υπάρξει Wi Fi ως το καλοκαίρι σε 88 μουσεία», προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες με το κινητό τους να αυτοξεναγούνται και ταυτόχρονα «έχει γίνει η προγραμματική συμφωνία και έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι για το e-ticketing».

  Μιλώντας για το ΤΑΠΑ, τόνισε, ότι το βρήκε σε κατάσταση «που θυμίζει ξεχασμένη φρουρά» και ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι ενέργειες έτσι ώστε «να πάρει πάλι μπροστά».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα