Ούτε ίχνος μεταμέλειας από τον δολοφόνο του υπαρχιφύλακα

 Ούτε ίχνος μεταμέλειας από τον δολοφόνο του υπαρχιφύλακα

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, εμφανίσθηκε ο  Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι ερωτηθείς από τον εισαγγελέα Άμφισσας γιατί το έκανε απάντησε κυνικά: «Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές».

Λίγες ώρες  μετά το αποτρόπαιο έγκλημα  τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, αποκαλύπτουν  άγνωστες λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας . Σύμφωνα με τα έως τώρα συγκεντρωθείσα στοιχεία και την κατάθεση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, το τραγικό περιστατικό έγινε στις 12.10 το μεσημέρι κι ενώ ο  δράστης ήταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β’ Πτέρυγας.

Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας μαζί με δυο άλλους υπαλλήλους όπου  έκλειναν  τα κελιά. Όπως είπε ο σωφρονιστικός υπάλληλος «Άκουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα . Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο.   Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα , που ήταν γεμάτο αίματα». Η επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πισώπλατα και ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας.

Το σημείωμα σύμφωνα με άλλες περιγραφές το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας   καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή. Σε αυτό, μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω κι εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή . Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο ήταν  16 χρόνια και  5 μήνες. Στις 27/5/2006 αποφυλακίστηκε με όρους  λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.  Στις 4/3/2007 όμως οδηγείται και πάλι στη φυλακή, αυτή τη φορά για τα αδικήματα της ληστείας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες ενώ καταδικάστηκε και σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου , ο Καρέλι κρατούνταν στη  Β’ πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται. Λόγω της εργασίας-οι ημέρες φυλάκισης μετρούν επί δύο- και  έχοντας κατά συγχώνευση από τις δυο καταδίκες του ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών , μπορούσε να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Την ίδια ώρα επειδή η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από τα οποία τελικώς  πέθανε, ο βαρυποινίτης υπέβαλλε αίτημα χορήγησης αδείας. Το αίτημα  απερρίφθη στις 11/2/2014, καθώς σε κάθε περίπτωση συνεκτιμάται για τη χορήγηση άδειας η προσωπικότητα του κρατούμενoυ.

 

Απεργία πείνας

Την ίδια ώρα 102 κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας. Αντιδρούν επειδή  δεν εντάσσονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση κρατουμένων καθώς οι ποινές τους είναι άνω των 10 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ