H θετική σκέψη μεταμορφώνει το σώμα

H θετική σκέψη μεταμορφώνει το σώμα

Απαντά η Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ελέγχου και Αποκατάστασης Διατροφικών Διαταραχών. 

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε για το σώμα μας έχει άμεσα αποτελέσματα  στην εικόνα μας. Πώς γίνεται αυτό;

Επειδή, εάν η σκέψη μας δείχνει φροντίδα προς το σώμα μας, προσανατολίζεται προς συμπεριφορές φροντίδας και το σώμα μας απολαμβάνει τα οφέλη της σκέψης μας δείχνει αποστροφή ή μη αποδοχή, τότε προσανατολιζόμαστε προς αμέλεια ή την αδιαφορία για το σώμα μας και αυτό μαραζώνει, αφού το αφήνουμε  στην τύχη του.

Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε τη θετική μας σκέψη, έτσι ώστε να ωφελείται άμεσα το σώμα μας;

Υπάρχουν απλοί τρόποι να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να αρχίσει να σκέφτεται για το σώμα μας με τρόπο που να μας ομορφαίνει και να ενισχύει την υγεία.-Μερικοί βασικοί και απλοί τρόποι είναι οι ακόλουθοι:

Δείχνουμε πάντα σεβασμό προς το σώμα μας, τη φυσική υπόσταση τον εαυτό μας. Αποδεχόμαστε ποιοι είμαστε και φερόμαστε με καλοσύνη προς τις αδυναμίες του. Θεωρούμε ότι το σώμα μας είναι «το μωρό μας» που έχουμε την της φροντίδας του: οργανώνουμε την τροφή του, την καθαριότητά, τον καλό του ύπνο. Η φροντίδα αυτή είναι καθημερινή και για πάντα: Εμείς  δείχνουμε την αγάπη μας και αυτό θα είναι πάντα καλά κι ευτυχισμένο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ