Νέα 24ωρη απεργία από την ΟΛΜΕ

Νέα 24ωρη απεργία από την ΟΛΜΕ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η ΟΛΜΕ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της ενάντια στις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου της διαθεσιμότητας.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 23:00 έληξε η χθεσινή κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι από ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις συναδέλφων τους, σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η κινητοποίηση έληξε έπειτα από την παρέμβαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της αστυνομίας.

Το μεσημέρι είχε σημειωθεί ένταση με τα ΜΑΤ τα οποία προσπαθήσουν απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που έφτασαν εκεί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια παρέμειναν έξω από το γραφείο του υπουργού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καθηγητές.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ προειδοποίησε τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις πως δεν αποδεχθεί τις απολύσεις εκπαιδευτικών, κατηγορώντας τους παράλληλα πως κρύβονται αρνούμενοι τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί πως θα γίνουν.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως τετελεσμένα «τις απάνθρωπες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση, τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια», διεμήνυσε η Ομοσπονδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ