Ο γύρος της Ελλάδας σε 13 ημέρες

Ο γύρος της Ελλάδας σε 13 ημέρες

Τον γύρο της Ελλάδας σε 13 ημέρες θα ξεκινήσουν την Πρωτομαγιά τέσσερις νέοι από την Κατερίνη, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους, το λεωφορείο για τις μετακινήσεις από μία πόλη σε άλλη, το αεροπλάνο για να μεταβούν γρήγορα στην Κρήτη, το μηχανάκι για να κινούνται εύκολα στα νησιά αλλά και τα… πόδια τους για να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της χώρας, τον Μύτικα του Ολύμπου.

«Η πρώτη φορά που “έπεσε” η σχετική ιδέα ήταν πριν από δύο – τρία χρόνια μετά από ξενύχτι όταν βρισκόμασταν, τέσσερις φίλοι, μέσα σε ένα μικρό αυτοκινητάκι. Τότε, σε ένα κλίμα ευχάριστης διάθεσης κάποιος από εμάς “πέταξε” την ιδέα να κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας και, γιατί όχι, και του κόσμου» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 25χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκτοτε άρχισε να καταστρώνει το σχέδιο με τους συνομήλικούς του Νίκο Πανίδη, Χριστόφορο Αμανατίδη και Πάρη Παρασκευαΐδη.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Κατερίνη και από εκεί θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, το βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το Ορμένιο και από εκεί στην Κομοτηνή, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Έδεσσα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα. Από εκεί, οι τέσσερις φίλοι θα επιστρέψουν και πάλι στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα κατευθυνθούν προς την Πελοπόννησο, από όπου, περνώντας από τη Σπάρτη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο, θα μεταβούν στην Αθήνα.

Το ταξίδι θα συνεχιστεί με πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη και στη συνέχεια τη Σαντορίνη. Στη συνέχεια προβλέπεται επιστροφή στον Πειραιά και συνέχιση του ταξιδιού προς τον βορρά μέσω της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Βόλου, της Καλαμπάκας και των Μετεώρων. Τελικός προορισμός θα είναι ο Μύτικας του Ολύμπου.

Στο ερώτημα πώς θα γίνει όλο αυτό το ταξίδι μέσα σε 13 ημέρες, ο κ. Παπαδόπουλος απαντά ότι “αν υπήρχε χρόνος ενός μήνα, το ταξίδι δεν θα είχε νόημα” και διευκρινίζει πως το πρόγραμμα είναι απολύτως καθορισμένο με απόκλιση μισάωρου. “Θα περνάμε από πέντε πόλεις κάθε μέρα βιαστικά, θα ‘τραβάμε’ πλάνα και θα ξέρουμε ακριβώς πού θα πάμε, ποια πλάνα θα τραβήξουμε και ποιες αποστάσεις θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διανύσουμε” προσθέτει. Μετά το τέλος του ταξιδιού, το βίντεο με πλάνα και φωτογραφίες από τοπία και ομορφιές της χώρας, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση του κόσμου στο άκουσμα του εν λόγω εγχειρήματος ήταν ιδιαίτερα θετική. “Κάποιοι μας προσφέρουν διαμονή σε ξενοδοχείο, κάποιοι προσφέρονται να μας πληρώσουν τα εισιτήρια στο καράβι και κάποιοι τρίτοι μας σταματάνε στο δρόμο και μας ζητούν να συμμετέχουν και αυτοί στο ταξίδι. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό γιατί σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόμασταν λεωφορείο!” σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει και την ανταπόκριση όσων ενημερώνονται για την σχετική προσπάθεια μέσω της σελίδας στο facebook (www. facebook.com/aroundgreece13).

Προς το παρόν, οι σχετικές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το ταξίδι των τεσσάρων νέων θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου από την Κατερίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ