Αυτή είναι η Κυβέλη που «τρέλανε» το Yale

Αυτή είναι η Κυβέλη που «τρέλανε» το Yale

 

Τους καθηγητές του διεθνώς κορυφαίου Πανεπιστημίου Yale εντυπωσίασε με τις γνώσεις της μία 18χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Κυβέλη Μαυρομάτη έγινε δεκτή, για να σπουδάσει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και έτσι έχει την ευκαιρία να διδαχθεί από νομπελίστες, προέδρους των ΗΠΑ, παγκόσμιους ηγέτες και σπουδαίους επιστήμονες.

«Είμαι ενθουσιασμένη και χαρούμενη, επειδή οι κόποι και οι προσπάθειές μου έπιασαν τόπο» λέει η 18χρονη μαθήτρια. «Χαίρομαι, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκουν καθηγητές που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ και επιστήμονες που με τις έρευνές τους προάγουν την ανθρωπότητα».

Ως «θετικό» μυαλό, η 18χρονη Κυβέλη κλίνει προς τις πολυτεχνικές σχολές.

Παρά την επιτυχία της, η Κυβέλη συνεχίζει να μελετά, καθώς σε λίγο καιρό θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, εάν θα σπουδάσω στο Yale ή σε κάποιο άλλο από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία έκανα αιτήσεις και με δέχθηκαν. Θέλω να συμμετάσχω στις πανελλαδικές εξετάσεις, μια και στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά πανεπιστήμια και καθηγητές» τονίζει.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ