«Μέσο» για… ένα πιάτο φαγητό

«Μέσο» για… ένα πιάτο φαγητό

 

«Μέσο» για να ενταχθούν στην Τράπεζα Τροφίμων του δήμου βάζουν απελπισμένοι κάτοικοι της Πάτρας, προκειμένου να παρακάμψουν τους 400 συμπολίτες τους που βρίσκονται στη λίστα αναμονής και να εξασφαλίσουν (σε μηνιαία βάση) λίγο κρέας, ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λάδι και αλεύρι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες Πατρινούς στην εξαθλίωση, με δύο στους πέντε κατοίκους της πόλης να υποσιτίζονται, ενώ ο αριθμός των ατόμων που παίρνουν φαγητό από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια της μητρόπολης έχει τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2011.

«Από τις 425 εγγεγραμμένες οικογένειες έχουμε φθάσεις στις 1.300 και ως το Πάσχα θα ξεπεράσουμε τις 1.500. Εκκρεμούν ακόμα 400 αιτήσεις, ενώ 145 οικογένειες εξυπηρετούνται καθημερινά από τα συσσίτια. Υπάρχουν άνθρωποι που τηλεφωνούν στον δήμο και ζητούν ως… ρουσφέτι να μπουν κατά προτεραιότητα, στην Τράπεζα Τροφίμων, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν» λέει στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Θεοχάρης Μασσαράς.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 40άρηδες με μικρά παιδιά που έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και πρώην επιχειρηματίες που «πνίγηκαν» στα χρέη.

«Στους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους μετανάστες και τους μοναχικούς ηλικιωμένους έχουν προστεθεί εκατοντάδες άνθρωποι που προέρχονται από τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, αλλά και πρώην ιδιοκτήτες καταστημάτων που τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν χορηγοί του δήμου μου. Πολλοί από αυτούς χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, ενώ αρκετοί έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, λόγω χρεών στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ, και απευθύνονται στις υπηρεσίες μας για να εκδώσουν Βιβλιάριο Απορίας» αναφέρει ο κ. Μασσαράς.

 

Πηγή: Δημοκρατία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ