Τι πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε έναν καυγά

Τι πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε έναν καβγά

Συγκρούσεις Στις Σχέσεις:

 

Η σύγκρουση μέσα σε μια σχέση είναι μια σημαντική πηγή στρες. Είτε η σύγκρουση είναι με τον/την σύζυγο, ένα δύσκολο γείτονα ή φίλο, ειδικά η συνεχής, μπορεί να προκαλέσει άγχος που έχει ιδιαιτέρως αρνητική επίδραση σε πολλούς τομείς. Οι ακόλουθοι είναι μερικοί από τους πιο εξέχοντες τρόπους που η σύγκρουση και το στρες μέσα στη σχέση μπορεί να σας επηρεάσουν.

Γράφει η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)

 

Η Σύγκρουση Μπορεί να Επηρεάσει την Υγεία Σας:  Η σύγκρουση μέσα στη σχέση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με έρευνα έχει φανεί ότι ‘οι σταθερά αρνητικές κοινωνικές συναλλαγές’, με άλλα λόγια η επαναλαμβανόμενη ή παρατεταμένη σύγκρουση, είναι ιδιαιτέρως σχετιζόμενη με χαμηλότερη ποιότητα ζωής (από αυτό-αναφορές), μεγαλύτερους λειτουργικούς περιορισμούς και υψηλότερο αριθμό θεμάτων υγείας. Αυτά εξαιτίας της επίδρασης που έχει το στρες στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως και άλλοι παράγοντες. Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι η συνεχής σύγκρουση μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία σας.

 

Η Οικογενειακή Σύγκρουση Δεν είναι Σπάνια:  Αν συγκρούεστε με μέλη της οικογένειάς σας, ίσως να είναι καθησυχαστικό για εσάς να μάθετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις είναι πιο συχνές από ό,τι νομίζετε. Δεν είναι θέμα έλλειψης αγάπης, αλλά είναι θέμα ελλιπούς άνεσης να διαπραγματευτείτε με τη σύγκρουση μεταξύ των μελών της οικογένειας. Είτε είναι  μια ξεκάθαρη σύγκρουση την ώρα του δείπνου, είτε ένα υποκείμενο συναίσθημα δυσφορίας που παραμένει βουβό, οι οικογενειακές συγκρούσεις προφανώς προκαλούν ένα σημαντικό ποσοστό άγχους σε πολλούς ανθρώπους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ