Αυτή η διατροφή θα σας βοηθήσει να διώξετε το άγχος

Αυτή η διατροφή θα σας βοηθήσει να διώξετε το άγχος

Έχετε άγχος και στρες; Πιθανότατα κάνετε και κακές διατροφικές επιλογές. Οι κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του στρες και να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα. Παρακάτω ακολουθούν δέκα συμβουλές για σωστή διατροφή και διαχείριση του άγχους. Αν εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές για τρεις εβδομάδες, θα σας γίνουν συνήθεια και δε θα χρειάζεται καν να τις σκέφτεστε. Το… «θερμόμετρο» του στρες και του άγχους θα πέσει και το σώμα σας επίσης θα αισθανθεί τη διαφορά!

Γράφει η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr).

Φάτε πρωινό: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια θετική επιβεβαίωση: «τρώω πρωινό και γεμίζω ενέργεια το σώμα και την ψυχή μου».  Αφήστε τις δικαιολογίες «δεν πεινάω ακόμα», «δεν έχω χρόνο», «πλησιάζει η ώρα του μεσημεριανού», ή «κάνω δίαιτα». Παραλείποντας το πρωινό, το ζάχαρο στο αίμα αποσταθεροποιείται και δεν μπορείτε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προτιμήστε το πράσινο τσάι: ένα, δύο, τρία, τέσσερα καφεδάκια… και μετά γίνεται εξάρτηση!  Ενδέχεται να μην καταλαβαίνετε την επίδραση που έχει η καφεΐνη στον οργανισμό σας. Παρόλα αυτά, μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους και να βελτιώσετε τη νοητική σας απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν σταδιακά περιορίσετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ. Πείτε «ναι» στο ντεκαφεϊνέ πράσινο τσάι, το οποίο έχει καταπραϋντική γεύση και προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά.

Δοκιμάστε χυμούς ή αεριούχο νερό: Αν πίνετε πολλά αναψυκτικά, ακόμα και λάιτ, πιθανώς θα παρουσιάζετε τα ίδια συμπτώματα στην υγεία σας με αυτά που παρουσιάζουν όσοι πίνουν πολλούς καφέδες.  Μια πιο υγιεινή επιλογή είναι αυτή του χυμού ή του αεριούχου νερού. Και πάλι θα πιείτε κάτι δροσιστικό, αλλά θα έχετε προσθέσει νερό στον οργανισμό σας, αντί να τον αφυδατώνετε (συνέπεια της  καφεΐνης), αποφεύγοντας παράλληλα και άλλες παρενέργειες της ουσίας αυτής.

Πάρτε μαζί σας ένα μικρό γεύμα: Έχοντας μαζί σας ένα μικρό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, βοηθά στη πρόληψη της πτώσης του ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που συνοδεύεται από διακυμάνσεις της διάθεσης και κούραση. Επιπλέον, έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ