Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Έσλερ και Λυγινός

Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Έσλερ και Λυγινός

 

Υπό τον κίνδυνο έκδοσης εντάλματος εις βάρος τους βρίσκονται ο  Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρίας WEGMANN και ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σήμερα να απολογηθούν στους ειδικούς Ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ο Έσλερ αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μια μικρή παράταση δύο ημερών από την πλευρά των αρχών για το ενδεχόμενο εμφάνισής τους. Για αυτό το λόγο μετέβη στο γραφείο των ανακριτών η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά.

Τους δυο κατηγορούμενους, ενέπλεξε στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής  διευθυντής εξοπλιστικών, Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία. Ο Λυγινός εμφανίζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει. Ο Έσλερ, αντιπρόεδρος της εταιρίας φέρεται να “λάδωσε” Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου ή εταιρία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ