Πώς θα προλάβω τις ημικρανίες πριν καν εμφανιστούν;

Πώς θα προλάβω τις ημικρανίες πριν καν εμφανιστούν;

Η πρώτη ιατρική συσκευή που προλαμβάνει τις ημικρανίες πήρε έγκριση για κυκλοφορία στην αγορά από την  αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Η Cefaly όπως ονομάζεται η συσκευή μοιάζει με «στέκα» και οι πάσχοντες την  φορούν γύρω από το μέτωπό τους και πάνω από τα αυτιά.

Η έγκριση της βασίστηκε σε δύο έρευνες. Στην πρώτη συμμετείχαν 67 εθελοντές οι οποίοι κατά μέσον όρο εκδήλωναν δύο κρίσεις ημικρανίας το μήνα και δεν είχαν πάρει φάρμακα επί τρεις μήνες πριν δοκιμάσουν τη συσκευή.

Σε σύγκριση με μία άλλη ομάδα ασθενών, οι οποίοι όμως δοκίμασαν μία αδρανή συσκευή , όσοι χρησιμοποίησαν το Cefaly είχαν «σημαντικά λιγότερες» μέρες ημικρανίας. Είχαν επίσης μικρότερη ανάγκη για φάρμακα, σύμφωνα με την FDA.

Στην άλλη μελέτη, η οποία αξιολόγησε την ικανοποίηση των ασθενών από τη συσκευή, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.300 ασθενείς από το Βέλγιο και τη Γαλλία, το 53% των οποίων δήλωσε ότι η συσκευή έχει βελτιώσει την κατάστασή τους και θέλουν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν.

Η FDA επισημαίνει ακόμα ότι μερικοί από τους εθελοντές των μελετών δήλωσαν πως δεν τους αρέσει η αίσθηση όταν χρησιμοποιούν τη συσκευή, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν για αϋπνία όσο καιρό την χρησιμοποιούσαν και για πονοκέφαλο στη συνέχεια. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ