Πωλείται η έπαυλη του Μόραλη

Πωλείται η έπαυλη του Μόραλη

 

Τιτάνια μάχη, για να μην μετατραπεί σε έπαυλη κάποιου επιχειρηματία από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα το σπίτι του Γιάννη Μόραλη, το ασκητικό εργαστήρι ενός από τους σπουδαιότερους εικαστικούς δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, καταβάλλουν ο δήμος της Αίγινας, κάτοικοι και φορείς του νησιού.

Ωστόσο, την ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού έχει δεχτεί δεκάδες επιστολές, προκειμένου να μην εκποιηθεί ένα πολύτιμο κομμάτι του σύγχρονου πολιτιστικού κεφαλαίου του νησιού και ο δήμος Αίγινας καταβάλλει προσπάθειες να βρεθούν τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού, ώστε να αξιοποιηθεί ως μουσείο, στο κτηματομεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώλησή του εμφανίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές.

Αμέσως μετά το θάνατο του μεγάλου Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη (απεβίωσε στις 20 Δεκεμβρίου του 2009), ο μοναχογιός του και μοναδικός του κληρονόμος Κωνσταντίνος Μόραλης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι, έδωσε εντολή στη διαχειρίστρια της περιουσίας του Χριστίνα Μόραλη, κόρη της αδελφής του ζωγράφου, να βάλει αγγελία για την πώληση της κατοικίας που βρίσκεται στα Πλακάκια της Αίγινας.

Έτσι, το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.100.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι αγοραστές, κυρίως Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, αλλά και Γάλλοι επιχειρηματίες, τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους 20 και όλοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την τέχνη.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ