Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι αυτοκινητιστές

Aπεργία διαρκείας ξεκινούν από το προσεχές Σάββατο, 8 Μαρτίου οι αυτοκινητιστές.

 

“Δυστυχώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες της ΟΦΑΕ προκειμένου να βρεθεί λύση για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ, τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες – επί μια δεκαετία – δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στην λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους Νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο. Η Πολιτεία νομοθετεί αλλά οι ηγεσίες των υπουργείων δεν εφαρμόζουν τους νόμους” αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών  Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, μετά την λήψη της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Χρόνια τώρα έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η αδράνεια από την Πολιτεία ρίχνει νερό στον μύλο της παράνομης μεταφοράς. Οι προσπάθειές μας όμως έπεσαν στον κενό. Δεν έχουμε άλλο δρόμο για την διεκδίκηση της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων μας, που έχουν στείλει στην ανεργία πάνω από το 60% των συναδέλφων μας. Απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας. Ζητούμε εδώ και τώρα την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων. Τίποτε περισσότερο. Παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργείων, από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν και πάλι ο κλάδος ήταν σε κινητοποίηση με τα ίδια αιτήματα, καμία απόφαση δεν ελήφθη. Μάλιστα οι δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργείων ήταν γραπτές, ενώ ταυτοχρόνως διατυπώθηκαν σαφώς με δηλώσεις των αρμοδίων προς το ΜΜΕ. Ωστόσο και πάλι τίποτα δεν υλοποιήθηκε. Τώρα οι κινητοποιήσεις θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ έως ότου ξεκινήσουν οι έλεγχοι και ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση”.

“Ταυτοχρόνως η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με τοπικές Ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν τον κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου όπως το ασφαλιστικό, και φορολογικά θέματα” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ