• Διαμαρτυρία για τους λογαριασμούς ρεύματος

  11:45 πμ, Τετάρτη 05 Μάρ 2014 11:45 πμ, Τετάρτη 05 Μάρ 2014

  Διαμαρτυρία για τους λογαριασμούς ρεύματος

  Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια πραγματοποιούν κάτοικοι των δυτικών συνοικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

  "Από την εικόνα που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ρεύμα είναι πλέον χιλιάδες και όχι εκατοντάδες όπως στο παρελθόν, ενώ επίσης χιλιάδες οικογένειες απειλούνται με διακοπή ρεύματος. Πολλοί είναι και εκείνοι που προχώρησαν σε επανασυνδέσεις ρεύματος για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα, ωστόσο σήμερα βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο προστίμων ύψους 1000 και 1500 ευρώ από τη ΔΕΗ για παράνομες επανασυνδέσεις" επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο το μέλος της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών, Άγγελος Φουρνοτζής.

  Η κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον κ. Φουρνοτζή, αναμένονται έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και κάτοικοι άλλων περιοχών της πόλης.

  Στα αιτήματα της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας περιλαμβάνονται η άρση των μαζικών διακοπών ρεύματος, η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις περιπτώσεις όπου έχει διακοπεί, το "πάγωμα" των χρεών, η κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή και η απόσυρση όλων των μηνύσεων, η μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, και η μη επιπλέον επιβάρυνση σε όσους υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

  Την ίδια στιγμή, οι επιτροπές κατοίκων καλούν το κοινό να επικοινωνεί μαζί τους σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρεύματος ή απειλών κατασχέσεων λόγω αδυναμίας πληρωμής προστίμων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα