Πρόεδρος ΠΦΣ: Αντιγριπικά εμβόλια δεν υπάρχουν πουθενά

Πρόεδρος ΠΦΣ: Αντιγριπικά εμβόλια δεν υπάρχουν πουθενά

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, σχετικά με τα όσα είπε η υφυπουργός Υγείας για τα αντιγριπικά εμβόλια.

«Η κ. Μακρή, από άγνοια του θέματος και μας εξέθεσε και παραπληροφόρησε την κοινωνία», τόνισε αρχικά ο κ. Θεοδοσιάδης και συνέχισε:

«Είπε ότι αντιγριπικά εμβόλια υπάρχουν στα νοσοκομεία και όποιος θέλει να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια, δεν υπήρξαν ποτέ, δεν παρέλαβαν ποτέ τα νοσοκομεία αντιγριπικά εμβόλια. Δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων να κάνουν προληπτική ιατρική».

«Κάθε χρόνο οι φαρμακοποιοί εμβολιάζουν περίπου 1.000.000 ανθρώπους και γι αυτό αισθανθήκαμε έτσι. Δεν πληρωνόμαστε για τη χορήγηση του εμβολίου. Το εμβόλιο το πουλάμε», πρόσθεσε.

«Όλες οι χώρες του πλανήτη φέτος, παρέλαβαν 30% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν ζητήσει. Η εμβολιαστική περίοδος είναι από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Είμαστε στις αρχές τις άνοιξης. Τα εμβόλια τελείωσαν και δεν υπάρχει δυνατότητα να παραγγείλουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Η κ. Μακρή, μπέρδεψε τα χάπια με την ένεση. Αναφέρθηκε σε μια εγκύκλιο η οποία έχει βγει για τα χάπια. Το τανιφλού, χορηγείται σε ανθρώπους οι οποίοι ασθένησαν», σχολίασε.

Ακούστε την εκπομπή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ