Ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του πακιστανού ποδηλάτη

Ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του πακιστανού ποδηλάτη

 

Συγγνώμη από την οικογένεια του πακιστανού ποδηλάτη Λουκμάν Σαχζάντ που δολοφονήθηκε στα Κάτω Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, ζήτησαν κατά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι  που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως  προκλήθηκαν  από το θύμα που κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Ο Διον. Λιακόπουλος αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε πως το θύμα έκανε ελιγμούς με το ποδήλατο και δεν τους άφηνε να τον προσπεράσουν. “Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κανει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος”, ανέφερε για το Λουκμάν.  Κατά τον Λιακόπουλο, ο νεαρός έκανε κίνηση να βγάλει κατι απο την τσέπη και ως άμυνα του έριξε κλωτσιά: “Μετά αυτός ήρθε πιο επιθετικά πάνω μου, μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, εγώ τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξερω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακόμα. Όταν έφυγα ήταν όρθιος. Είδα τον παρόντα να φεύγει κανονικά. Δεν τον είδα να πέφτει κατω. Θεώρησα οτι τον εχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα.Το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα”.

 

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τη  Χρυσή Αυγή, ισχυρίστηκε  πως είναι ανύπαρκτες και  πως δεν ασπάζεται τις αρχές της οργάνωσης. Πρόσθεσε ακόμη   ότι η αρραβωνιαστικιά του είναι αλβανικής καταγωγής. Για τα φυλλάδια της ΧΑ που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι του  υποστήριξε πως τα μοίραζαν στην πλατεία και ότι του άρεσαν γιατι είχαν τη φράση με τον ΠΑΓΚΑΛΟ “μαζι τα φάγαμε”.

Καταλήγωντας είπε  πως το έχει μετανιώσει: “Το σκέφτομαι συνέχεια. Πιστεύω οτι έγινε ένας διαπληκτισμος στο δρόμο και καταλήξαμε εκει. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να μην είχε γίνει. Χτύπησα το θύμα για να μπορέσει να φύγει απο πάνω μου. Δεν είχαμε φωνές, μόνο αγκομαχητα. Όταν γύρισε ο Χρήστος και είδε ότι μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, κατέβηκε απο τη μηχανή”.

 

Ο  συγκατηγορούμενός του  πυροσβέστης, Χρ. Στεργιόπουλος, ισχυρίστηκε και αυτός  ότι ο νεαρός Πακιστανός προχώρησε σε ελιγμούς με το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς. “Κατέβηκα απο το μηχανάκι και τους πλησίασα για εκφοβισμό. Τον τσίμπησα ελαφρά δεν ήθελα να του κάνω κακο. Του έκανα τα χτυπήματα για να απελευθέρωσω τον φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα οτι δεν τον έχω χτυπήσει.” 

Η δικη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου  με την πρόταση της εισαγγελέως

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ