Άρση βαρών: Αθωωτική απόφαση για το σκάνδαλο του ντόπινγκ

Άρση βαρών: Αθωωτική απόφαση για το σκάνδαλο του ντόπινγκ

Έξι χρόνια μετά την υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην εθνική ομάδα άρσης βαρών και οδήγησε 25 άτομα, προπονητές, παράγοντες και αθλητές κατηγορούμενους για ντόπινγκ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τους έκρινε αθώους.

Μεταξύ αυτών  που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος είπε πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. “Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή έτυχε;” υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας πως “η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα”.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Χαρακτηριστικά ο Χρ. Ιακώβου ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. “Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό”. Και ο Βαλέριος Λεωνίδης υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: “ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει τόσο στη ζωή μας όσο και στο άθλημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ