ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για να χαλαρώσεις στο μουσείο Γουναρόπουλου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για να χαλαρώσεις στο μουσείο Γουναρόπουλου

Την πρωτότυπη έκθεση με εικαστικά και άλλα έργα εμπνευσμένα από τα βιβλία του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων και τις παράλληλες εκδηλώσεις με αναγνώσεις, παιχνίδια και δρώμενα στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί, δημοσιογράφοι, ποιητές και επιστήμονες έχουν ήδη απολαύσει πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέπτες.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις έχουν λάβει μέχρι στιγμής μέρος οι Χάρις Αλεξίου, Χρήστος Θηβαίος, Στέλιος Κούλογλου, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Μπεχράκης, Γωγώ Μπρέμπου, Μαρία Ναυπλιώτου, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μάκης Προβατάς, Διονύσης Σαββόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Τάνια Τσανακλίδου, Παύλος Τσίμας, Ρένος Χαραλαμπίδης και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έργα του ποιητή παραμυθιών παρουσίασαν στα παιδιά οι Μαρία Ναυπλιώτου, Τάνια Τσανακλίδου και Στέλιος Κούλογλου.

Kατόπιν αιτήματος του κοινού παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου η έκθεση.

Σας παρουσιάζουμε τις πολυαναμενόμενες νέες δράσεις του προγράμματος «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για να χαλαρώσεις» από 22 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι 8 Μαρτίου 2014, ενώ έπεται και συνέχεια.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12.00

 Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου ζωντανεύει την ιστορία ενός κόκορα με χρυσοκόκκινη ουρά και πλουμιστό λειρί που ξέρει να κακαρίζει με έξι διαφορετικούς τρόπους. Σπάνια στα ορνιθολογικά και θεατρικά χρονικά εξι διαφορετικά κακαρίσματα έχουν αποδοθεί με τόσο αυθεντικό και απολαυστικό τρόπο. Μια μέρα όμως πέφτει μια δυνατή νεροποντή και ο κόκορας συναχώνεται. Έχει πονοκέφαλο, ρίγη και κρυάδες και σαν να μην έφτανε αυτό βραχνιάζει. Μια μοναδική ευκαιρία να ακούσετε πώς κακαρίζει ένας συναχωμένος κόκορας.

Ακολουθεί διαγωνισμός κακαρίσματος. 

Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους νικητές.

Ο ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ 

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ)

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 13.00

Η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη μάς διαβάζει ένα παραμύθι με ζαχαρένιες μυγδαλιές και γοργόνες που χορεύουν γαϊτανάκι, μια νοσταλγική ιστορία για τη μοναξιά, τη συντροφιά, το κάλεσμα της θάλασσας και τα καλοκαιριάτικα όνειρα, για τις διακοπές που, όσο πιο πολύ τις περιμένεις, τόσο περισσότερο αργούν να έρθουν,ένα παραμύθι γεμάτο με ρυθμικά ζουζουνίσματα.

Ακολουθεί διαγωνισμός ζουζουνίσματος.   

Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους νικητές.

 Η ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ)  

 

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00

 Ο μόνος τρόπος για να μη φάει το Γκουντούν ο Γκουντουνοφάγος είναι να ξεχάσει ότι είναι Γκουντουνοφάγος. Ο  ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μάς εξηγεί με ποιον τρόπο μπορεί να προκαλέσει κανείς αμνησία σε έναν Γκουντουνοφάγο, ώστε να ξεχάσει ότι είναι Γκουντουνοφάγος  και να νομίσει ότι είναι μπαλονοφάγος που του αρέσει να τρώει μπαλόνια, μελισσοφάγος που του αρέσει να τρώει μέλισσες, πιπεροφάγος που του αρέσει να τρώει πιπεριές.

Σε όσους πάθουν αμνησία και ξεχάσουν να έρθουν στην εκδήλωση, δε θα τους κρατάμε καμία απολύτως κακία.

Θα διανεμηθούν συνταγές για μαρμελάδα λωτού.

Ο ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΟΦΑΓΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, ώρα 13.00

Η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ μας διηγούνται ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο σπαρταριστές ιστορίες, μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές για να είμαστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και μας εξηγούν για ποιο λόγο δεν πρέπει να γαργαλάμε γορίλλες.

Στο τέλος της εκδήλωσης ειδικοί γαργαλητές μετεκπαιδευμένοι στο Γαργαλιστάν θα γαργαλάνε όσους παρευρισκόμενους επιθυμούν να γαργαληθούν.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΝΤΟΡΕΜΥΘΙΑ

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ώρα 12.00

Η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη μας οδηγεί με μαγευτικό τρόπο σε μια μακρινή ζούγκλα και μας γνωρίζει ένα αξιαγάπητο πιθηκάκι και έναν απαίσιο κυνηγό με κίτρινο καπέλο που καταδιώκει ένα υπέροχο γαλάζιο πουλί.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε κυνηγούς με κίτρινα καπέλα (Επιτρέπεται όμως η έξοδος).

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ, ΦΥΓΕΙ!

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ) 

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ώρα 13.00

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου μας διαβάζει το αγαπημένο της παραμύθι για ένα κουμπί που κρύωνε, και όχι μόνο κρύωνε, αλλά δεν ήξερε τι είναι.

Θα διανεμηθούν αναμνηστικές κουμπότρυπες και σε περίπτωση που οι κουμπότρυπες αρνηθούν να συνεργαστούν, θα διανεμηθούν κουμποκοσμήματα.

ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΕ

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ