Παπαδημητρίου: Το Rethink Athens δεν είναι έργο βιτρίνας

Παπαδημητρίου: Το Rethink Athens δεν είναι έργο βιτρίνας

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πρωτοβουλία ανάπλασης της Αθήνας, το Rethink Athens.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της πολιτείας, η οποία πολιτεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα των πολιτών της Αθήνας. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε, όχι ακριβώς το ίδιο, από τον Αντώνη τον Τρίτση. Έχει ένα βάθος ιστορικό, ήρθε η ώρα να γίνει. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα. Έχει τεράστια τοπική αλλά και εθνική εμβέλεια. Θέλουμε να αναβιώσει η αθηναϊκή αγορά. Η αγορά της αρχαίας Αθήνας», τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδημητρίου και συνέχισε:

«Δημιουργείται ένα μικροκλίμα στην περιοχή και η περιβαλλοντική του πτυχή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα φυτευτούν περίπου 800 δέντρα, τα οποία έχουν μελετηθεί, γίνεται σημαντική διαχείριση των βρόχινων νερών, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα βιοκλιματικά υλικά με αποτέλεσμα να αλλάξει ακόμα και το κλίμα της περιοχής».

«Με την έκθεση στη στοά του Αρσακείου στην οδό Πανεπιστημίου, είναι 19 κλειστά μαγαζιά τα οποία ανοίξαμε εμείς, στα οποία εκτίθενται οι μελέτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε έκθεση. Εμείς θέλουμε τον πολίτη στο κέντρο της πρωτοβουλίας μας. Τώρα εκθέτουμε την οριστική μελέτη έτσι ώστε ο πολίτης να μπορέσει να δει ακριβώς τι γίνεται».

«Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το έργο αυτό δεν είναι έργο βιτρίνας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα έργο, βαθύτατα αναπτυξιακό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ