Τα υπέρ και τα κατά της ελεύθερης σχέσης

Τα υπέρ και τα κατά της ελεύθερης σχέσης

Ολοένα και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια έχουν την εμπειρία μιας ελεύθερης σχέσης και σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν να την προτιμούν από μια σταθερή σχέση. Έχουμε δει ακόμα και φίλους που αισθάνονται ερωτική έλξη αλλά επιθυμούν παράλληλα να διατηρήσουν τη φιλία τους να προχωρούν σ’αυτό το βήμα. Ωστόσο, πολύ μικρό ποσοστό πιστεύει ότι μπορεί να είναι λειτουργική και επιτυχημένη μια τέτοια σχέση.

Τι σημαίνει όμως ελεύθερη σχέση; Συνήθως πρόκειται για ένα είδος σχέσης που βασίζεται κυρίως στη σεξουαλική έλξη και επαφή χωρίς να δεσμεύει τις δύο πλευρές ως προς την αποκλειστικότητα των συντρόφων. Κρατάει δηλαδή το πιο ξέγνοιαστο κομμάτι μιας σχέσης που είναι η ερωτική επαφή και η διασκέδαση αλλά αποκλείει οποιαδήποτε πλευρά σχετική με τις «υποχρεώσεις» που συνεπάγεται μια μόνιμη ερωτική σχέση. Αυτό που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση είναι η ελευθερία και η ειλικρίνεια.

Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγει κάποιος μια ελεύθερη σχέση;

Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν συχνά στη λύση της ελεύθερης σχέσης όταν έχουν βγει πρόσφατα από μια σταθερή σχέση. Είτε ήταν επιλογή τους ο χωρισμός είτε όχι, σπάνια υπάρχει η διάθεση και τα ψυχικά και συναισθηματικά αποθέματα να δημιουργήσουν σύντομα μια καινούρια σχέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ