Εκπτώσεις ναι, ψώνια όχι…

Εκπτώσεις ναι, ψώνια όχι…

Με χαμόγελο για τους μεγάλους και με κατήφεια για τους μικρούς διανύουν τον τελευταίο δεκαήμερο οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τα Νέα.

Η αισιοδοξία των πρώτων ημερών δεν συνεχίστηκε για όλους καθώς για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση που κυμαίνεται από 4% έως και 8%, ενώ ακόμη μία χρονιά οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταγράφουν πτώση των πωλήσεών τους σε αξία από 10% έως 20% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, όπως λένε οι μικρομεσαίοι έμποροι, το τελευταίο δεκαήμερο και παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων φτάνουν πλέον ακόμα και το 70% σε αρκετές κατηγορίες ειδών, δεν θα μπορέσει να ρεφάρει τη μειωμένη κίνηση των προηγούμενων ημερών.

«Δυστυχώς η αγορά δεν κινήθηκε όπως θα θέλαμε», λέει ο πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. Η πτώση σε όλη την Ελλάδα κυμαίνεται μεσοσταθμικά για τις μικρές επιχειρήσεις από 10% έως και 20%, αλλά αρκετές περιοχές εκτός Αττικής ξεπερνούν αυτά τα ποσοστά, συμπληρώνει.

Ενδεικτικά στην Αθήνα η μείωση κυμαίνεται από 10% έως και 12%, ενώ στον Πειραιά μεταξύ 15% και 20%.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ