Αποκλείουν την εθνική οδό οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική

Αποκλείουν την εθνική οδό οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής, προγραμματίζει για αύριο το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναστολή των διαθεσιμότητας για μια εβδομάδα ώστε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στην διυπουργική επιτροπή για την βιομηχανία που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες μέρες.

Προηγήθηκε η απόφαση της Χαλυβουργικής Α.Ε. να θέσει σε διαθεσιμότητα 200 από τους 263 εργαζόμενους, επικαλούμενη τα προβλήματα που προκαλεί το υψηλό ενεργειακό κόστος και η μείωση των πωλήσεων.

Προβλήματα υπάρχουν και στο εργοστάσιο της εταιρείας Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, συμφερόντων της οικογένειας Μάνεση, όπου σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση, η διοίκηση προτίθεται να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για ομαδικές απολύσεις.

Το εργοστάσιο που αντιμετωπίζει και αυτό προβλήματα λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους απασχολεί 120 εργαζόμενους τους περισσότερους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ