Άρχισε η δίκη για την Εθνική άρσης βαρών

Άρχισε η δίκη για την Εθνική άρσης βαρών

 

Έξι χρόνια μετά, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη  για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών, που το 2008  είχε συγκλονίσει  το πανελλήνιο. 

Στο εδώλιο κάθισαν μετά από 8 αναβολές, 25 αθλητές, προπονητές και άλλοι παράγοντες του αθλητισμού που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι  ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βάλεριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, Νίκος Ηλιάδης, Κυριακή Γαλάνη κ.α. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης που υπεβλήθη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ορισμένων εξ αυτών και διέκοψε για τις 21 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο συνήγορος  υπεράσπισης του Χρήστου Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος: “Μη δικάσετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας χωρίς την παρουσία των συνηγόρων τους”.

Την ίδια ώρα, επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενους τους αθλητές του στίβου, Φανή Χαλκιά και Αναστάσιο Γκούση, καθώς και δύο ακόμη κατηγορουμένων για τα ίδια αδικήματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ