Ως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα μικρά φωτοβολταϊκά

Ως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα μικρά φωτοβολταϊκά

 

Τροποποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η Υπουργική Απόφαση καθορισμού των δικαιολογητικών και της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου για την επανεξέταση ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KW των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 241 του Ν. 4072/2012.

 

Το υπουργείο επισημαίνει ότι στην τροποποιητική αυτή απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 28η Φεβρουαρίου 2014.

 

Οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014 και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης και χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

Σημειώνεται ότι στις ημερομηνίες και προθεσμίες που ανακοινώνονται δεν θα δοθούν παρατάσεις λόγω των ανελαστικών χρονοδιαγραμμάτων που θέτει η Ε.Ε. για την εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ