ΦΩΤΟ-Κλειστή για δύο ώρες έμεινε η εθνική

ΦΩΤΟ-Κλειστή για δύο ώρες έμεινε η εθνική

Σχεδόν δύο ώρες κράτησαν κλειστή την εθνική οδό Πατρών – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, οι χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες και αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ενώ δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών και τρακτέρ που παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τον τόνο στο συλλαλητήριο.

Όσον αφορά τους αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες στην πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων για την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αναμένουν την απάντηση του υπουργού οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση. Για αύριο αποφασίστηκε αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Και τα φορτηγά στους δρόμους

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ καθώς και ο συγκεκριμένος κλάδος βαίνει προς κινητοποιήσεις.  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Τζιμουράγκας, και οι δέκα ομοσπονδίες του κλάδου μεταφορών, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τρίτη καθώς έχουν «κλειστεί» συναντήσεις αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών. Ανάλογα με την πορεία των συναντήσεων αυτών θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις με τον κλάδο πάντως στην παρούσα φάση να προσανατολίζεται σε απεργία.

 

Πηγή φωτό:GoldenMovies

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ