ΒΙΝΤΕΟ-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο ρωσικό προξενείο

 

ΒΙΝΤΕΟ-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο ρωσικό προξενείο

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία ως το προξενείο της ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι οργανώσεις «Good As Youth – κοινότητα Lgbtiq νέων Θεσσαλονίκης» και η «Thessaloniki Pride – Ηomophonia», με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Pωσίας.

Η πορεία κατέληξε στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Δημοσθένους μπροστά από την αστυνομική δύναμη, που είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς το ρωσικό προξενείο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Γαϊτάνη.

«Στόχος μας, να καταδείξουμε τα προβλήματα και τις διακρίσεις που δέχεται η lgbt κοινότητα στη Ρωσία, αλλά και σε αρκετές ακόμη χώρες του κόσμου» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι δύο οργανώσεις στο ψήφισμα τους και προσθέτουν ότι «σε σχεδόν 80 χώρες στον κόσμο η διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα, ή ταυτότητα φύλου καταδικάζεται με πληθώρα ποινών, ακόμη και με θανατική ποινή».

«Διαμαρτυρόμαστε για τα φαινόμενα βίας και αγωνιζόμαστε υπέρ των δικαιωμάτων της lgbt κοινότητας στην Ρωσία, την Ελλάδα και παγκοσμίως» αναφέρει το ψήφισμα.

Το πρωί μέλη της «Good As Youth» ανάρτησαν πανό στο κτίριο της ΕΤ3 και στον πύργο της Παιδαγωγικής σχολής στο ΑΠΘ, ενώ επιχείρησαν και στον Λευκό Πύργο αλλά τελικά, μετά από την προτροπή των φυλάκων και της αστυνομίας, το τοποθέτησαν στο πλακόστρωτο, δίπλα στο μνημείο.

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

Πηγή: πληροφοριών ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή: βίντεο youtube thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ