• "Είμαι καθαρός" επιμένει ο Μάκης Ψωμιάδης

  4:14 μμ, Παρασκευή 07 Φεβ 2014 4:14 μμ, Παρασκευή 07 Φεβ 2014

  "Είμαι καθαρός" επιμένει ο Μάκης Ψωμιάδης

  Αμφισβητεί η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη τη φερόμενη οικονομική ζημιά της ΑΕΚ επί διοίκησης του, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

  Η διαδικασία, από την οποία δεν λείπουν οι εντάσεις, αφορά την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ομάδας. Μάλιστα, οι συνήγοροι του κεντρικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του Γιώργου Ρόκκα, που είχε διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ενόψει αποχώρησης της οικογένειας Ψωμιάδη από την ομάδα, για τα όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

  Η πλευρά Ψωμιάδη, επικαλούμενη νεότερα στοιχεία, ισχυρίζεται πως η ομάδα δεν ζημιώθηκε επί διοίκησης του βασικού κατηγορουμένου, δηλαδή 2001- 2002 και ότι ο επιχειρηματίας είναι αθώος. Οι συνήγοροι του Ψωμιάδη προσκόμισαν στο δικαστήριο έγγραφα, προκειμένου να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του ελεγκτή των οικονομικών Γ. Ρόκκα ο οποίος είχε κάνει λόγο για επιταγές ποσού 9,5 εκατ. ευρώ, που είχε καρπωθεί ο κατηγορούμενος αντί να εισέλθουν στα ταμεία της ομάδας. Οι επίμαχες επιταγές είχαν εκδοθεί από την εταιρία Netmed, που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ, για να εισπραχθούν από την ομάδα.

  Ο Μάκης Ψωμιάδης, ωστόσο, δια των συνηγόρων του, προσκόμισε και κατέθεσε στο δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία, γεγονός που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, την άμεση κατάθεση μήνυσης σε βάρος του μάρτυρα Γ. Ρόκκα, αλλά και τις φωνές του βασικού κατηγορούμενου «ορίστε, αυτή είναι η αθωότητά μου».

  Ο μάρτυρας, που είχε καταθέσει -όπως τονίστηκε από συνηγόρους- πως είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν τα εν λόγω ποσά, είπε στο δικαστήριο ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του, είχαν δείξει παραστατικά, ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. «Δεν μπορούσα να τα ελέγξω» είπε.

  Σύμφωνα με την υπεράσπιση, από στοιχεία του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου του κ. Ρόκκα, που είχε ενεργήσει κατ' εντολή των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας, κκ. Νικολαΐδη, Κανελλόπουλου κ.α. μετά την αποχώρηση Ψωμιάδη από την ΑΕΚ, η ζημιά που προκύπτει για τη διοίκηση του κατηγορουμένου ανέρχεται σε 660.000 ευρώ.

  Ο μάρτυρας κλήθηκε να αποσαφηνίσει στο δικαστήριο το ποσόν της ζημιάς που υπήρχε στην ομάδα όταν ανέλαβε τη διοίκησή της η οικογένεια Ψωμιάδη και απάντησε ότι «πρέπει να ήταν μεγάλο ποσόν. Λογικά, ήταν πάνω από 30 εκατ. ευρώ η ζημιά».

  Η απάντηση προκάλεσε νέα ένταση, καθώς η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη έκανε λόγο για αντιφάσεις του μάρτυρα, ζητώντας από το δικαστήριο να «ενεργήσει αυτεπάγγελτα», εννοώντας να διώξει ποινικά τον μάρτυρα. Όπως ανέφερε, ο εκ των συνηγόρων του βασικού κατηγορουμένου Χρ. Στάθης, «προκύπτει και από το πόρισμά του, που λάβαμε τώρα υπόψη, ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού (σσ Αντώνης Κατσαρός, κατηγορούμενος στη ��ίκη που είχε εκδώσει τιμολόγια για έργα στο «νέο γήπεδο» της ΑΕΚ, στους Θρακομακεδόνες την επίμαχη περίοδο) δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική ζημία η οποία έχει ήδη κριθεί».

  Η δίκη συνεχίζεται.

  Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα