Κινητά με πλαστά στοιχεία

Κινητά με πλαστά στοιχεία

Στην σύλληψη ενός 38χρονου Σύριου, ο οποίος κατηγορείται για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που προκάλεσαν ζημιά αξίας πάνω από 100.000 ευρώ, προχώρησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο συλληφθείς και η 43χρονη Ελληνίδα συνεργός του, που αναζητείται από τις αρχές, διέπρατταν το τελευταίο εξάμηνο σωρεία απατών σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με τον εξής τρόπο: Αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα πλαστά στοιχεία.

Εν συνεχεία, ζητούσαν τηλεφωνικά τη φορητότητα των συνδέσεων σε άλλο πάροχο με συμβόλαιο, επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση για αγορά συσκευής τηλεφώνου αξίας από 300 έως 400 ευρώ ανά σύνδεση. Με αυτό τον τρόπο είχαν ενεργοποιήσει 139 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και η ζημία που προκλήθηκε ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της ασφάλειας Δυτικής Αττικής και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ