Δικαιώθηκε υπερχρεωμένη χήρα

Δικαιώθηκε υπερχρεωμένη χήρα

Δικαιώθηκε χήρα δανειολήπτρια με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η οποία για την επόμενη διετία διατηρεί την περιουσία της ενώ δεν θα πληρώνει δόση για το χρέος της, Χριστούγεννα και Πάσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια ευρισκόμενη, ιδιωτική υπάλληλο, ηλικίας 45 χρονών, με δύο ενήλικα παιδιά, η οποία είναι χρεωμένη σε μία τράπεζα αλλά και στον Ο.Α.Ε.Δ, με συνολικό ποσού χρέωσης 81.425,16 ευρώ. Εισόδημα έχει μονάχα τον μισθό της, ως ιδιωτική υπάλληλος 809,88 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει στην κυριότητα της μία κατοικία 66,19 τ.μ και ένα παρκινγκ 37,444 τ.μ. ένα Ι.Χ αυτοκίνητο κατά 50%, και καταθέσεις στην ίδια πιστώτρια τράπεζα ποσού 1.600 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού διαπίστωσε την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού εξέδωσε απόφαση στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, όπου για δύο χρόνια δηλαδή έως το έτος 2016 , απαγορεύει:

– Την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά της δανειολήπτριας

– Τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της

– Διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας της

– Της επιτρέπει κατά τους μήνες που εορτάζονται Πάσχα και Χριστούγεννα στη μη καταβολή δόσης, χωρίς να την υποχρεώνει

– Την καλεί να καταβάλλει στην πιστώτρια τράπεζα μηνιαία δόση 59,56 και στον Ο.Α.Ε.Δ μηνιαία δόση 16,26 ευρώ.

Η απαιτούμενη δόση για τον Ο.Α.Ε.Δ , (πριν την απόφαση) ανερχόταν στο ποσό των 487,76 ευρώ μηνιαίως. Ενώ η δόση προς την τράπεζα θα είναι πλέον 59,56 ευρώ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ