Στην Κεφαλονιά ο Ιερώνυμος

Στην Κεφαλονιά ο Ιερώνυμος

Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος με πολεμικό μεταγωγικό αεροσκάφος, μεταφέροντας μαζί του τεσσερισήμισι τόνοι τροφίμων μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», 850 κουβέρτες και εμφιαλωμένο νερό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συνοδεύεται από τους μητροπολίτες Παραμυθίας κ. Τίτο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, καθώς επίσης από τον Αρχιγραμματέα της Ι.Σ. επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα γενικό διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωστή Δήμτσα, προκειμένου να γίνει επί τόπου εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με όσα είπε στο dogma.gr ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνας, «Ο λαός της Κεφαλονιάς έχει κρατήσει την ψυχραιμία του. Οι καταστροφές είναι μεγάλες αλλά δεν έχει υπάρξει ανθρώπινη απώλεια».

Το πρώτο μέλημα της Εκκλησίας αυτή τη στιγμή, είναι να γίνει καταμέτρηση των ανθρώπων που είτε δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους είτε η οικοσκευή τους έχει υποστεί καταστροφές, ώστε να στηθούν άμεσα μονάδες συσσιτίων.

Σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας π. Γεράσιμο Φωκά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 200 κάτοικοι του Ληξουρίου οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν στα σπίτια τους, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτήν τη στιγμή τι ανάγκες δημιούργησε ο νέος σεισμός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ