Καθ’ οδόν προς τα μπλόκα οι αγρότες

Καθ’ οδόν προς τα μπλόκα οι αγρότες

Ξεκίνησε η κινητοποίηση των αγροτών, οι οποίοι κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα σημεία που θα στήσουν μπλόκα.

Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ξεκινήσει την πορεία τους προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, όπου αργά το μεσημέρι πρόκειται να αποφασίσουν τα επόμενα “βήματά” τους.

  “Τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη” είχε δηλώσει νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, για τα νέα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων αναμένεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

   Στον κόμβο της Κολούρας μεταβαίνουν και αγρότες από την Ημαθία, ενώ μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.

  Οι αγρότες στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ στη Δράμα και στην Καβάλα σκοπεύουν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας. Την Τετάρτη, όπως έχουν ανακοινώσει, θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ