Επίθεση με ρουκέτες σχεδίαζαν οι τρομοκράτες

Επίθεση με ρουκέτες σχεδίαζαν οι τρομοκράτες  

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

Στο παρά πέντε φαίνεται ότι πρόλαβαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επίθεση τρομοκρατών που είχαν σταθμεύσει στο Παλαιό Φάληρο ένα αυτοκίνητο “κινητή γιάφκα”. Μέσα στο ιχ βρήκαν 4 ρουκέτες, 4 προωθητικούς μηχανισμούς RPG, έναν εκτοξευτήρα RPG, 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 3 καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες, γάντια και κουκούλες. 

 Τα ευρήματα οδηγούν τους αξιωματικούς της ΕΛ ΑΣ στο συμπέρασμα ότι ομάδα τρομοκρατών ετοίμαζε επίθεση σε στόχο, στην ευρύτερη περιοχή. Πάντως όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, έχει σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου «βόμβα»  στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και ήδη γίνεται συνδυαστική έρευνα προκειμένου να εντοπισθεί η ομάδα που ετοίμαζε την επίθεση.

 

Το υπουργείο Δημοσιάς Τάξης αναφέρει πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας τον περασμένο Ιανουάριο ενώ πηγές της αντιτρομοκρατικής ανέφεραν στο enikos.gr ότι «οι πινακίδες που φέρει το αυτοκίνητο είναι πλαστές».

Οι αρχές θεωρούν πως κατάφεραν να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα που πιθανότατα θα είχε στόχο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή, που έχει χτυπηθεί ξανά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ