Αξιοθέατο το χωράφι που άνοιξε στα δύο

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού που άνοιξε στα δύο

Περισσότεροι από 200 Κεφαλονίτες επισκπέπτονται κάθε μέρα τον βοσκότοπο για να δουν το ρήγμα, λέει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στην Κοινότητα Σουλάρων, Ν. Θεοδωράτος.

Την ώρα του σεισμού ο κ. Θεοδωράτος και ο αδερφός του βρίσκονταν στο σπίτι τους. Όταν βγήκαν έξω και πήγαν στο κτήμα τους, το είδαν κυριολεκτικά χωρισμένο στη μέση.

«Είδαμε ότι είχε ανοίξει μια μεγάλη τρύπα που είχε μήκος περίπου 100 μέτρα, ενώ το βάθος της έφτανε τα πέντε. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», λέει στο «Εθνος» ο κ. Θεοδωράτος.

Ο κ. Θεοδωράτος βρίσκεται συνεχώς στο κτήμα, αφού -όπως λέει- περισσότεροι από 200 Κεφαλονίτες το επισκέπτονται κάθε μέρα για να δουν το ρήγμα. «Δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα και όλοι έρχονται να ρίξουν μια ματιά. Είμαι εδώ για να τους λέω να προσέχουν, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν γίνει ξαφνικά ένας σεισμός».

Οπως φαίνεται, το χωράφι είναι πλέον ακατάλληλο για βοσκότοπος και, όπως λέει ο κ. Θεοδωράτος, με τον επόμενο σεισμό είναι πιθανό να αποκολληθεί κι άλλο κομμάτι. «Είναι κρίμα, γιατί ήταν καλό χωράφι. Δεν μπορούμε πλέον να το χρησιμοποιήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η οικογένειά μου έχει άλλα 200 στρέμματα, ιδιόκτητα ή νοικιασμένα, οπότε δεν είναι τεράστια ζημιά», λέει.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ