Ποιο είναι το κόστος για φροντιστήριο στο λύκειο

Ποιο είναι το κόστος για φροντιστήριο στο λύκειο

 

Αναγκαίο «κακό» για την πλειονότητα των μαθητών φαίνεται πως είναι η παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων στο Λύκειο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς 8 στις 10 οικογένειες παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται πως ακόμη και οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ παρέχουν στα παιδιά τους μαθήματα εκτός σχολείου σε ποσοστό 65%. Για οικογένειες με εισοδήματα από 1.501 έως 2.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 91%.

Μεγάλες αποκλίσεις στα ποσοστά παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων παρατηρούνται ανάλογα με το αν η οικογένεια διαμένει σε αστική, ημιαστική ή αγροτική περιοχή, αλλά και με βάση το επάγγελμα του πατέρα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».

Συγκεκριμένα, μαθητές που είναι παιδιά γεωργών, κτηνοτρόφων και ψαράδων, παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα στο λύκειο σε ποσοστό 69%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τα παιδιά μισθωτών του δημόσιου τομέα φτάνει το 87%. Τα χαμηλότερα ποσοστά, όπως είναι φυσικό, καταγράφονται σε παιδιά ανέργων, όπου πάνω από 4 στους 10 μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ