Απατεώνες το “παίζουν” ΙΚΑ

Μήνυμα-απάτη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη Δευτέρα, στο οποίο απατεώνες παριστάνουν το Ι.Κ.Α, ενημερώνοντας τους παραλήπτες ότι δήθεν δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου. Στόχος των επιτήδειων είναι η αλίευση προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «[email protected]», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.). Οι παραλήπτες παραπέμπονται σε υπέρ – σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.

Απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με την υπόθεση διακίνησης μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Η Αρχές ενημερώνουν τους πολίτες που έχουν λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ