Αγώνας δρόμου για τη σύλληψη του Ξηρού

Αγώνας δρόμου για τη σύλληψη του Ξηρού

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική και την ΕΛΑΣ στη σκιά των φόβων ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και από χθες πραγματοποιούν μεγάλη έρευνα με εφόδους σε σπίτια αντιεξουσιαστών και συγγενικών προσώπων του Χριστόδουλου Ξηρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ερευνηθεί ήδη πέντε σπίτια και μία αποθήκη στην Αττική και ακόμη τέσσερα σπίτια στην Θεσσαλονίκη. Στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη όταν σε έρευνα σε σπίτι ατόμου που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο βρέθηκε ένα πιστόλι και σφαίρες. Το πιστόλι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να διενεργηθεί βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σε παράνομες ενέργειες.

Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από έρευνα, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών, (χασίς και κακαϊνη), μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από ανώνυμες πληροφορίες στην αστυνομία για όπλα σε σπίτια και οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στο στόχαστρο μπαίνουν σπίτια συγγενών, φίλων και ατόμων που είδε ο Χριστόδουλος Ξηρός λίγο πριν εξαφανιστεί.

Στην Αντιτρομοκρατική και την ΕΛΑΣ εξετάζονται όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην σύλληψη του Ξηρού αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι το κρησφύγετο του είναι πιθανόν στην Αττική και βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να συλλάβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό πριν προχωρήσει σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ήδη τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζουν καρέ-καρέ την «ηλεκτρονική» προκήρυξη του Ξηρού, προκειμένου να γίνει περαιτέρω ανάλυση και να εντοπιστούν νέα στοιχεία που δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Πιο συγκεκριμένα, εικάζεται ότι ο Ξηρός είχε την βοήθεια τουλάχιστον δύο ή τριών ατόμων προκειμένου να βιντεοσκοπήσει το μήνυμα, το οποίο φέρεται να έχει υποστεί επεξεργασία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές ενισχύουν την φύλαξη πιθανών στόχων και εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα επιδιώξει χτύπημα με εξαιρετική συμβολική σημασία. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες για περιπολίες και στους αστυνομικούς που φυλάσσουν πιθανούς στόχους. Τα αστυνομικά μέτρα θα παραμείνουν αυξημένα και ενόψει άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ