ΦΩΤΟ-Ακρωτηριάστηκε 7χρονος σε παιδική χαρά

ΦΩΤΟ-Ακρωτηριάστηκε 7χρονος σε παιδική χαρά

Κίνδυνος θάνατος για τη δημόσια υγεία είναι η παιδική χαρά που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στο Όλβιο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, όπου πριν από μερικές ημέρες ένα 7χρονο αγοράκι τραυματίστηκε με συνέπεια να ακρωτηριαστεί ένα του δάκτυλο.

«Το ανιψάκι μου τραυματίστηκε στο δάκτυλο στην προσπάθεια του να κάνει καρουζέλ στην πλατεία. Έτυχε να είναι αυτός! Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης άμεσα ενώ από τον τραυματισμό ακρωτηριάστηκε ο δείκτης του αριστερού χεριού του» κατήγγειλε ο κ. Βαγγέλης Καστρινάκης κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν έκλεισε ο παιδικός σταθμός της περιοχής τα σιδερένια παιχνίδια που βρίσκονταν εκεί θεωρήθηκε καλό αντί να πεταχτούν να τοποθετηθούν στην πλατεία του χωριού. «Για να βάλεις κάτι τέτοιο σε δημόσιο χώρο πρέπει να γίνει μελέτη και να εξεταστεί εάν πληρούνται κάποιες προδιαγραφές. Δεν ξέρω εάν σε αυτή την περίπτωση συνέβη αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως στο σύνολό τους οι κατασκευές που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, σκουριασμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά.   

«Καλώς τοποθετήθηκαν εκεί τα παιχνίδια αλλά είμαστε υποχρεωμένοι σαν ενήλικες αυτά να είναι ασφαλή. Έχουμε την ευθύνη για το τι δίνουμε στα παιδιά μας να παίξουν. Αυτό το 7χρονο παιδάκι υπέστη ανήκεστο βλάβη και θα κινηθούμε και νομικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινάκης, για να συμπληρώσει πως «δεν υπάρχει ένας κάτοικος που να μην ξέρει τη δραματική κατάσταση που έχει η πλατεία και δεν διαμαρτύρεται κανένας. Φοβόμαστε να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας; Δεν είναι προσωπικό το θέμα είναι κοινωνικό, κινδυνεύουν ζωές. Το κόστος για την επισκευή αυτών των κατασκευών είναι μηδαμινό».

Πηγή: ThrakiToday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ