Tι χειμώνας βαρύς…

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα νεφώσεις, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κρύο. Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος έδειξε στις 9 το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, -1 στη Φλώρινα, -5 στο Νευροκόπι, 3 στη Θεσσαλονίκη και 4 στην Αλεξανδρούπολη.

Στα ορεινά του νομού Γρεβενών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περισσότεροι από 35 οικισμοί, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Στο μεταξύ, κλειστοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στην ορεινή Χαλκιδική, καθώς και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.

Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Πέλλας, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Ροδόπης, των Τρικάλων και της Καρδίτσας. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ