Ο διάλογος των αστυνομικών της “ΔΙΑΣ” με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα

Ο διάλογος των αστυνομικών της “ΔΙΑΣ” με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ  τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία και την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηριών που θα σταλεί στις δύο εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει γίνει απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας που είχαν τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ το μοιραίο βράδυ.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν στο κέντρο ,μέσω ασύρματου, ότι 20 άτομα της Χρυσής Αυγής κρατούν σιδερομπουνιές και ρόπαλα. Μάλιστα φαίνεται πως είχαν και επικοινωνία με τους χρυσαυγίτες καθώς όπως είπαν τους ενημέρωσαν ότι «είχαν διαμάχη με αντιεξουσιαστές». Χαρακτηριστικά διαβίβασαν  «Κέντρο επί της οδού Τσαλδάρη έχει κατά.. (αλ) γωνία αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να’ ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής, όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα…»

Ωστόσο το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ακούγεται να τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ».  

 

Δείτε ένα χαρακτηριστικό μέρος των διαλόγων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ