Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του Κοντομηνά στο δικαστικό συμβούλιο

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του Κοντομηνά στο δικαστικό συμβούλοι

 

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του  Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του επιχειρηματία υποστήριξαν στο δικαστικό συμβούλιο πως το οτι γίνεται έρευνα για το ΤΤ είναι γνωστό εδω και καιρό άρα αν ήθελε να φύγει ο Δ. Κοντομηνάς θα είχε οργανώσει τη διαφυγή του εδώ και καιρό. Παραμονή πρωτοχρονιάς όμως , όπως είπαν, επέστρεψε στην Ελλάδα από το εξωτερικό όπου βρισκόταν.

Οι συνήγοροι του κ. Κοντομηνά επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους τηρεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, κάποια στιγμή σε άλλη υπόθεση ήρθη και η απαγόρευση εξόδου σε βάρος του. 

Όπως ανέφεραν ο κ. Κοντομηνάς, είναι επικεφαλής προσωποπαγούς επιχείρησης με έδρα την Ελλάδα και περίπου 1500 εργαζόμενους. Ως όμιλος επειδή ενδιαφέρεται να επιζεί καλές συνεργασίες με τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις τον ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ. , είπαν σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζοντας ότι αν πάει φυλακή ο όμιλος θα καταρρεύσει.

Οι συνηγοροί του κ. Κοντομηνά ανέφεραν επίσης ότι πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διατρέχει συνεχώς κίνδυνο ανακοπής. Αυτό σημαίνει, είπαν, ότι χρειάζεται συνεχώς παρακολούθηση και βοήθεια, ενώ επισήμαναν ότι τις νύχτες κοιμάται με οξυγόνο.

Η πλευρά του επιχειρηματία υποστήριξε ότι έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ, όπως είπαν, και επανέλαβαν ότι ο κ. Κοντομηνάς προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του ALPHA αν χρειαστεί, κάτι που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ. 

Όλα τα χαρτοφυλάκια των δανείων έχουν προβλήματα εξασφάλισης επειδή λόγω τις κρίσης η αξία των εγγυήσεων έχει πέσει σημαντικά, σημείωσαν οι δικηγόροι του, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω του ποσού του δανείου. 

Επισημαίνεται τέλος ότι ανάμεσα στους λόγους που η εισαγγελέας θεωρεί ύποπτο φυγής τον Δημήτρη Κοντομηνά είναι και το γεγονός οτι κατέχει μετοχές σε αεροπορική εταιρεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ