ΤΩΡΑ-Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον Κοντομηνά

ΤΩΡΑ-Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον Κοντομηνά

Διαφώνησαν ανακριτής-εισαγγελέας για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm, η δημοσιογράφος της Realnews, Άννα Κανδύλη, η εισαγγελέας κυρία Παπανδρέου πρότεινε να κρατηθεί ο κ. Κοντομηνάς. Ο ανακριτής πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και “μαμούθ” εγγύηση 5 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση. 

Στην απολογία του που διήρκησε 2 ώρες, ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε δύο υπομνήματα, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αναφορικά με δάνεια, υποστήριξε ότι έχει βάλει και ενέχυρο μετοχές και έχει κάνει και προσημειώσεις ακινήτων. Ισχυρίστηκε ότι ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση σε ότι αφορά τις δόσεις, αλλά γι’ αυτό υπήρχε πρόθεση ρύθμισης και βασικά ήταν μια διαφορά που θα μπορούσε να είχε λυθεί.  Τόνισε επίσης ότι οι εταιρίες του ομίλου λειτουργούν κανονικά, καμία δεν έχει κλείσει και είναι και φορολογικά ενήμερες.

Όσον αφορά στην εταιρεία συμφερόντων του Bestline, που είχε γίνει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο κ. Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε εξαγορά, αλλά συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, άρα δεν στοιχειοθετείται η απάτη.

Μάλιστα επικαλείται κι ένα δεύτερο έγγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλην του πορίσματος που υπάρχει, που αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν εντάξει και συμφέρουσα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ