Αίθριος ο καιρός

Αίθριος ο καιρός

 

Γενικά αίθριος προβλέπεται για το Σάββατο ο καιρός, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με ανέμους βόρειους – βορειοανατολικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 16 και 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 9 και 23 βαθμών Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν βαθμιαία αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δε Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα με βαθμιαία αραιές και πρόσκαιρες νεφώσεις και θερμοκρασίες 16-25 βαθμών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ