Κεριά, μαγκάλια και συσσίτια στο Κορδελιό

Κεριά, μαγκάλια και συσσίτια στο Κορδελιό

Οι καμινάδες καπνίζουν νωχελικά από τις ταράτσες των μονοκατοικιών, υπό το φως της ηλιόλουστης μέρας

Η εργατική συνοικία της δυτικής Θεσσαλονίκης περνά φέτος την πιο δύσκολη χρονιά, βουλιάζει στη φτώχεια και την ανεργία. Οι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια, τρώνε στα συσσίτια και παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα για να ζεσταθούν με ανορθόδοξους τρόπους, ενώ ζουν στο σκοτάδι επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

Στην οδό Τραπεζούντος η στέγη της οικοδομής που έγινε παρανάλωμα στοιχίζοντας τη ζωή στον 70χρονο αυτόχειρα, στην 65χρονη σύζυγο του και στο ενάμισι έτους εγγονάκι τους ακόμη αχνίζει κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο.

«Περισσότερες από 500 οικογένειες τον τελευταίο χρόνο γνωρίζουμε ότι ζουν στα όρια της ανέχειας. Η τοπική κοινωνία βοηθά όσο μπορεί, με φαγητό, ρούχα, παπούτσια, ένα χαρτζιλίνι. Γειτονιές και συνδημότες που παλαιότερα είχαν τη δουλειά τους και ζούσαν αξιοπρεπώς, έχουν βρεθεί στον δρόμο και προσπαθούν απλά να μείνουν ζωντανοί», περιγράφει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» η δημοτική σύμβουλος, Ασπασία Καπνιά.

«Τα συσσίτια δεν προλαβαίνουν και η θέρμανση αποτελεί πολυτέλεια, τονίζει ένας κάτοικος της περιοχής, ο Λουκάς Στεφανίδης, ενώ ένας καταστηματάρχης στην περιοχή, ο Παναγιώτης Καζάζης σημείωσε ότι «ο κόσμος ζεσταίνεται με μπουφάν μέσα στο σπίτι και διπλές κάλτσες.

Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση:

 

 

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ