Καταγγέλλουν ελλείψεις οι αστυνομικοί στον Δένδια

Καταγγέλλουν ελλείψεις οι αστυνομικοί στον Δένδια

Επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα την ενίσχυση του προσωπικού των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα την κοινοποίησε σε όλους τους φορείς της πόλης (περιφερειάρχη, δημάρχους, βουλευτές) χτυπώντας «καμπανάκι» κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων Α.Ε.Α., προκειμένου να αποφασίσει τον αριθμό αστυνομικών, με οργανική θέση Αστυφύλακα και Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου, με τον οποίο θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τις τακτικές μεταθέσεις κατά το φετινό έτος 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ελλείψεις στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις έχουν ξεπεράσει τον αριθμό 1.250 Αστυνομικών κάθε βαθμίδος, με αποτέλεσμα οι περισσότερες Υπηρεσίες της περιοχής μας να υπολειτουργούν και σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την παράλληλη έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν οδηγήσει στα γνωστά προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες του προσωπικού.

Ιδιαίτερα σε Αστυνομικούς με οργανική θέση Αστυφύλακα οι ελλείψεις έχουν φτάσει περίπου στον υπέρογκο αριθμό 1000, ενώ σε βαθμοφόρους με οργανική θέση Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου οι ελλείψεις είναι και εκεί αρκετές. Τα προβλήματα της καταστρατήγησης στο κατοχυρωμένο ωράριο αστυνομικού προσωπικού του Π.Δ. 394/2001, οι χιλιάδες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό και η διάθεση σε υπηρεσία διπλών νυχτερινών ωραρίων, είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές συνέπειες στην υπηρεσιακή ζωή των Αστυνομικών, που έχουν ως αποτέλεσμα και την καθημερινή καταπόνησή τους, την εργασιακή ανασφάλειά τους, την έκθεση σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας λόγω συνεχόμενης σωματικής και ψυχολογικής κούρασης.

Ο Αστυνομικός, όπως γνωρίζετε, θα πρέπει να έχει καλή ποιότητα ζωής, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις συνεχείς απαιτήσεις της σύγχρονης και δύσκολης πραγματικότητας. Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως, διατάξετε και δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες για την ενίσχυση, με ανάλογο μεγάλο αριθμό προσωπικού με τις τακτικές μεταθέσεις των Υπηρεσιών της περιοχής μας».

 

Πηγή:thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ