ΒΙΝΤΕΟ-Η ομίχλη “εξαφάνισε” την Ξάνθη

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομίχλη “εξαφάνισε” την Ξάνθη

Ένα τεράστιο πέπλο ομίχλης σκέπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης τους δρόμους της πόλης της Ξάνθης, με τους οδηγούς να αναγκάζονται να χαμηλώσουν ταχύτητα και με τους περαστικούς να μένουν αποσβολωμένοι από το ιδιαίτερα ασυνήθιστο θέαμα. 

Λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα πυκνά στρώματα ομίχλης έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Ξάνθης, με το ρολόι της Κεντρικής Πλατείας αλλά και τον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας να τυλίγονται στην κυριολεξία από εκατοντάδες  υδροσταγονίδια προερχόμενα από τη συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας, που συνθέτουν την ομίχλη.

Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα, αν και όχι τόσο συνηθισμένο για την περιοχή, ειδικά σε τόση μεγάλη έκταση.  Η ομίχλη δεν άργησε να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη, ενώ ακόμη πιο έντονο ήταν το φαινόμενο τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική είσοδο της πόλης, με την ορατότητα να περιορίζεται δραματικά τόσο επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης –Λάγος όσο και επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης –Καβάλας.

Πολλοί ήταν αυτοί που κινούμενοι στους δρόμους της πόλης κοντοστάθηκαν να αποθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές ή τα κινητά το ιδιαίτερο σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα της περιοχής.  

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ