Ντροπή! Ζητούν πίσω λεφτά από τους γονείς του ειδικού φρουρού

Ντροπή! Ζητούν πίσω λεφτά από τους γονείς του ειδικού φρουρού

 

Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την εξωφρενική και ανάλγητη ενέργεια του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου να ζητήσει πίσω σχεδόν 20.000 ευρώ από τους γονείς του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος είχε τραυματιστεί εν ώρα καθήκοντος στο κεφάλι από σφαίρα το 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Τη στιγμή λοιπόν που ο άτυχος ειδικός φρουρός συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή νοσηλευόμενος στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401,  οι γονείς του έλαβαν λίγες μέρες πριν από την παραμονή Χριστουγέννων, ένα απρόσμενο «ραβασάκι» από τον ΟΠΑΔ. Με το χαρτί αυτό ο Οργανισμός τους ζητά μετά από περίπου έξι χρόνια να επιστρέψουν 14.680 ευρώ, τα οποία τους είχαν δοθεί ως έξοδα, όταν είχαν τον γιο τους σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ. Τότε, όπως αναφέρει το neakriti.gr, για την τρίμηνη νοσηλεία του στο Ισραήλ, είχαν δαπανηθεί από τον ΟΠΑΔ 375.000 ευρώ, δυστυχώς όμως χωρίς η κατάσταση της υγείας του να παρουσιάσει βελτίωση.

Τώρα, οι γονείς τους καλούνται να «ματώσουν» για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά οικονομικά, επιστρέφοντας μάλιστα το ποσό που τους είχε δοθεί με… τόκο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή να πληρώσουν συνολικά 20.000 ευρώ.  

«Ξέρετε τι τραβά η οικογένεια; Τι τραβά η μάνα και ο πατέρας; Ήρθε χαρτί, εδώ στην Αστυνομία, από τον εισαγγελέα Κοζάνης για να πληρώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα. Εμείς που ξοδέψαμε μόνο τότε πάνω από 30.000 ευρώ και δυστυχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για το παιδί μας», είπε με πικρία στο neakriti ο πατέρας του Στάθη Γιάννης Λαζαρίδης, ο οποίος  διατηρεί ζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Κοζάνης.

 

Ο πατέρας του ειδικού φρουρού ξεσπά στο enikos.gr

 

Απογοητευμένος από τη στάση του κράτους εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο enikos.gr  ο πατέρας του Στάθη Λαζαρίδη, Γιάννης. Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι τα χρήματα που του ζητούν να επιστρέψει με τους τόκους είναι χρήματα τα οποία δόθηκαν την περίοδο που ο ίδιος και η γυναίκα του βρίσκονταν στο Ισραήλ όπου ο γιος τους έδινε μάχη από τη ζωή. Μάλιστα αναφέρει πως τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολη Βόλου ώστε να δώσει κατάθεση για το που πήγαν αυτά τα χρήματα την ώρα που ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τη νοσηλεία του Ειδικού Φρουρού.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ