ΒΙΝΤΕΟ-Ραγκούσης: Γι’ αυτό δεν επέστρεψε ο Ξηρός

ΒΙΝΤΕΟ-Ραγκούσης: Γι’ αυτό δεν επέστρεψε ο Ξηρός

 

«Οι συγκυρίες, κάποια κοινωνικά αιτήματα, οι ευαισθησίες που έχει ως επαναστάτης τον οδήγησαν στο να αφήσει τον εφησυχασμό και να περάσει πάλι στις αξίες του, στην ελευθερία τη δύναμη και τη δράση», είπε ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης επαναλαμβάνοντας ότι «ήταν πολιτική πράξη» η απόφασή του να μην επιστρέψει στις φυλακές.

«Δεν υπήρξε προετοιμασία. Παρακολουθώντας τη ζωή του και τις θέσεις του δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποια προετοιμασία, με την έννοια της συνωμοτικής δράσης», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι «μέσα από την επιλογή του, η απόφαση του ήταν να μην επιστρέψει στις φυλακές. Μπορεί με την ενέργειά του να ήθελε κάτι να αφυπνίσει. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγε από τη φυλακή πήρε το 45άρι και κυκλοφορεί ελεύθερος».

«Όσοι ασχολείστε με τα θέματα της αντιεξουσιαστικής δράσης πιστεύετε ότι οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί αρχίζουν και τελειώνουν στη 17 Νοέμβρη. Κάνετε λάθος. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα ατόμων που επιλέγουν μέσα από την  πολιτική ανυπακοή και την κοινωνική αγανάκτηση να αντιδράσουν, ακραία μεν, αλλά να αντιδράσουν», τόνισε.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού ανέφερε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν μπορώ να απαντήσω. Το κατάπια από σεβασμό στους θεσμούς, άλλοι όμως δεν σέβονται τους θεσμούς».

 

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Ε:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ