Βροχερά τα Θεοφάνεια

Βροχερά τα Θεοφάνεια

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός των Θεοφανείων στα δυτικά, τα κεντρικά αλλά και το Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα Σάββατο:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στο Καρπάθιο τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές ομίχλες; Κυρίως τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου. Την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές ομίχλες κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως και 17βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5μοοφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και ομίχλες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ