Σε “ύφεση” η ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Σε “ύφεση” η ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένες ήταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) στη Θεσσαλονίκη, αλλά από τις 3 τα ξημερώματα και έπειτα καταγράφουν πτωτική τάση.

Χθες, σημειώθηκαν μικρές υπερβάσεις του ημερήσιου ορίου των 50 mgr/ανά κυβικό μέτρο στα αιωρούμενα σωματίδια σε όλους τους σταθμούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τους σταθμούς μέτρησης του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σήμερα, ο σταθμός της Λαγκαδά κατέγραψε μέση, ωριαία τιμή αιωρούμενων σωματιδίων PM10 στα 173 mg ανά κυβικό μέτρο, ο σταθμός Επταπυργίου στα 99 mg/ανά κυβικό μέτρο, ο σταθμός Εγνατία στα 95 mg, ο σταθμός δημαρχείο στα 81 mg, ο σταθμός της Μαρτίου στα 79 mg και ο σταθμός Τούμπας στα 73 mg/ανά κυβικό μέτρο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος του κεντρικού Δήμου επισημαίνεται ότι, σήμερα από τη 1 τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί, αλλά και χθες, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης χαρακτηρίζονται μέτρια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ